DE SELECTIE

De Selectie biedt een bescheiden maar uiteenlopende selectie uit het recente eindexamenwerk van Academie Minerva. Nieuw dit jaar is dat we drie makers specifiek selecteren op basis van drie verschillende kenmerken die wij essentieel achten om waardevol werk te maken. Deze drie type makers belichamen naar ons idee gezamenlijk de maker van nu.

#3

DE BETROKKEN MAKER

Nieuws informeert ons vandaag de dag overal en altijd. Daardoor zijn we ons bewust van de steeds complexer wordende wereld van nu. De betrokken maker analyseert, filtert, en organiseert. Ze stelt prangende of onbelichte maatschappelijke ontwikkelingen aan de kaak. Dit doet hij of zij met een kritische maar onbevangen blik. Wat leidt tot een prikkelend visueel betoog.

Tussen 4 en 9 juli wordt er één Academie Minerva alumni geselecteerd die de betrokken kwaliteiten in zijn/haar werk terug laat komen. Deze maker krijgt een ruimte in de Voortuin bij PIT tijdens De Selectie.

#2

DE VERNIEUWENDE MAKER

Technologische ontwikkelingen wisselen elkaar steeds sneller af. Ze verbinden, creëren en helpen ons overal en steeds vaker, en zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. De vernieuwende maker van nu gebruikt nieuwe technieken en inzichten en maakt daarmee iets uitdagends wat tot verrassende bevindingen leidt.

Tussen 4 en 9 juli wordt er één Academie Minerva alumni geselecteerd die de vernieuwende kwaliteiten in zijn/haar werk terug laat komen. Deze maker krijgt een ruimte in de Voortuin bij PIT tijdens De Selectie.

#1

DE HYBRIDE MAKER

Door de democratisering van gereedschappen en kennis kunnen we steeds eenvoudiger en goedkoper dingen maken. Hierdoor vervagen ook de grenzen tussen de verschillende creatieve disciplines. De hybride maker van nu bevindt zich dan ook in diverse media en disciplines. Hij of zij gebruikt deze nieuwe mogelijkheden ten volste en dit komt dan ook tot uiting in zijn eindwerk.

Tussen 4 en 9 juli wordt er één Academie Minerva alumni geselecteerd die de hybride kwaliteiten in zijn/haar werk terug laat komen. Deze maker krijgt een ruimte in de Voortuin bij PIT tijdens De Selectie.